Tytot_2560x1000.jpg
HKICUP2018_karuselli_2560x1000px1.jpg
HKICUP2018_karuselli_2560x1000px2.jpg
HKICUP2018_2560x1000px-01.jpg

SÄÄNNÖT

Vuoden 2018 Helsinki Cup turnaus pelataan 9.-14. heinäkuuta.
 

Sekä A-, että B-finaalit pelataan loppuotteluun saakka. A-finaaliottelun voittanut joukkue palkitaan pokaalilla ja kultamitaleilla. Hävinnyt joukkue palkitaan hopeamitaleilla. Semifinaaliottelut hävinneet joukkueet palkitaan pronssimitaleilla. B-finaaliottelun voittanut joukkue palkitaan pokaalilla. Pronssiotteluita ei pelata. C-finaaleissa ja harrastesarjoissa joukkueet pelaavat torstaina vain yhden ottelun omassa lohkossaan samalla sijalle sijoittunutta vastustajaa vastaan.

Joukkueet on jaettu yhteensä 24 eri sarjaan. Sarjojen ikärajat, pelitavat, peliaika ja tasolohkot ilmenevät  oheisesta taulukosta.

POJAT 

ikäluokat 2018 pojat 

TYTÖT 

ikäluokat 2018 tytöt

 

minit tytöt 


Joukkueet on jaettu pojissa kuuden ja tytöissä viiden joukkueen alkulohkoihin. B10, B11 ja B12 -harrastesarjat pelataan kokonaan omana sarjanaan ja nämä joukkueet eivät kohtaa yleis- tai elite-lohkojen joukkueita. Samoin M7-, M8- ja M9-sarjoissa joukkueet kohtaavat vain omasta tasolohkostaan tulevia vastustajia. Muissa sarjoissa joukkueet on tarpeen mukaan jaettu elite- ja yleisalkulohkoihin. Lohkoista jatketaan yhteiseen jatkokaavioon alla olevan jaon mukaisesti.


alkulohkoista_jatkopeleihin
Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä ratkaistaan paremmuus seuraavasti: 1. Keskinäis(t)en ottelu(ide)n pisteet, 2. Keskinäis(t)en ottelu(ide)n maaliero, 3. Lohkon maaliero, 4. Lohkon tehdyt maalit, 5. Arpa. Jatkosarjoissa tasapeliin päättynyt ottelu ratkaistaan rangaistuspotkukilpailulla. Jatko-ottelua ei pelata. Osallistumisoikeus rangaistuspotkukilpailuun on pelin päättyessä kentällä olevilla pelaajilla. Vain loukkaantuneen maalivahdin saa tarvittaessa vaihtaa. 11v11 pelattavissa sarjoissa potkaisijoita on viisi (5) per joukkue ja 8v8 pelattavissa sarjoissa kolme (3) per joukkue. Tämän jälkeen jatketaan tarvittaessa potkaisijapari kerrallaan, kunnes toinen joukkue onnistuu ja toinen epäonnistuu.

Helsinki Cup turnaus pelataan jalkapallosääntöjen mukaan seuraavin täsmennyksin:

  Normaali puolenkentän paitsiosääntö on voimassa 12-vuotiaiden ja tätä vanhempien sarjoissa.
  10- ja 11-vuotiaiden sarjoissa on käytössä rangaistusalueen rajalta alkava paitsioalue
•  M7, M8 ja M9 sarjoissa käytössä sekä maalipotku, että maaliheitto
•  M7, M8 ja M9 sarjoissa ei sovelleta vetäytymissääntöä
•  M8 ja M9 sarjoissa joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin. Vanhemmissa sarjoissa sääntö ei ole käytössä
•  M7 ja M8 sarjassa käytössä rajasyöttö ja -kuljetus
•  M9 sarjassa normaali rajaheitto

 

Vuoden 2018 Helsinki Cupissa ovat voimassa seuraavat turnauskohtaiset määräykset:

OSALLISTUMISOIKEUS Helsinki Cupin sarjoihin saavat osallistua vain Suomen Palloliiton alaisten piirien jäsenseurojen nimissä pelaavat joukkueet. Osallistuvalla pelaajalla tulee olla voimassa oleva kortteli- tai pelipassi. Tämä vaatimus ei koske ulkomaisia joukkueita.
YLI-IKÄISET PELAAJAT  Joukkue voi peluuttaa otteluissaan kahta sellaista pelaajaa, jotka ovat syntyneet ko. sarjan ikäluokkaa edeltävän vuoden aikana.  Näillä ilmoitetuilla pelaajilla ei ole pelioikeutta muissa sarjoissa. Pelaajien tulee olla samat läpi turnauksen ja heidät nimetään pelaajaluetteloon ennen turnausta muiden pelaajien tapaan. Piirien myöntämät yli-ikäisyysluvat ovat voimassa sellaisenaan. Perusteltuja, turnauskohtaisia yli-ikäisyyslupia voi hakea sähköpostilla osoitteesta helsinkicup@helsinkicup.fi. Esimerkiksi sellaisista maista tulevat joukkueet, joissa ikäluokat muodostetaan syyskuusta elokuuhun, voivat peluuttaa syyskuussa tai myöhemmin syntyneitä yli-ikäisiä pelaajia vapaasti.
PELAAJALUETTELO Pelaajaluettelot tulee täyttää sähköisesti Turnauspalvelun sivustolla osoitteessa http://lovetheball.helsinkicup.fi Pelaajaluetteloon ei voi tehdä muutoksia turnauksen aikana.
PELIOIKEUS Pelaaja on automaattisesti edustuskelpoinen vain siinä seurassa, missä hänellä on pelipassin mukainen edustusoikeus turnauksen aikana. Mikäli pelaaja haluaa osallistua turnaukseen jonkin toisen seuran joukkueessa, tulee pelaajan varsinaisen joukkueen valmentajan tai joukkueenjohtajan lähettää asiasta tieto sähköpostitse osoitteeseen helsinkicup@helsinkicup.fi. 

OTTELUMÄÄRÄYKSIÄ
• Pelaajamäärä turnauksessa on 18 pelaajaa per ottelu. Joukkueiden on oltava puettuina ja pelivalmiina vähintään 15 minuuttia ennen ottelun alkua.
• Kentältä poistettu pelaaja on pelikiellossa vähintään seuraavassa ottelussa samassa sarjassa, jossa hänet on poistettu kentältä. Jury päättää mahdollisista lisärangaistuksista.
• Mikäli joukkueiden pelipaidat eivät erotu, joutuu otteluohjelmassa viimeksi mainittu joukkue (vierasjoukkue) vaihtamaan pelipaitansa.
• Maalivahdin pelipaidan tulee selvästi erottua muista pelipaidoista.
• Kilpailun juryllä on oikeus puuttua epäasiallisesti käyttäytyviin joukkueisiin, tarvittaessa jopa sulkea joukkue sarjasta. Jury voi myös velvoittaa joukkuetta vaatimaan kannattajiltaan asiallista käytöstä.
• Joukkueen, joka keskeyttää kilpailun, on maksettava 200 euron sakko.
JOUKKUEIDEN JOHTAJILLE Henkilö, joka on nimetty joukkueenjohtajaksi, vastaa joukkueestaan sekä pelien aikana että muualla sekä yhteydenpidosta kilpailun aikana. Kouluissa majoittuvien joukkueiden johtajien tulee huolehtia siitä, että pelaajilla on makuupussit ja alustat, mikäli käytetään järjestäjien majoituspakettia. Turnauksen järjestäjät eivät vastaa loukkaantumisista, sairastapauksista tai varkauksista.
HENKILÖLLISYYDEN TARKISTUS Järjestäjillä on oikeus tarkistaa pelaajien henkilöllisyys pistokokein. Joukkueenjohtajan tulee varmistaa, että pelaajilla on mukanaan Peli- tai Korttelipassi tai kuvallinen henkilöllisyystodistus.
VASTALAUSEET Jos näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä kilpailuihin nähden tapahtuu, niistä voidaan tehdä vastalause. Vastalausetta pelikenttien ja varusteiden johdosta ei tutkita, ellei erotuomareille ole tehty tästä ilmoitusta ennen ottelua. Jos vastalause tehdään erotuomarin päätöstä vastaan, tästä on ilmoitettava erotuomareille välittömästi ottelun päätyttyä, ennen kuin hän on poistunut ottelupaikalta. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sitä tulee seurata 100 euron suuruinen vastalausemaksu, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Vastalause tulee jättää kirjallisena Helsinki Cup -kisatoimistoon kahden tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.
LUOVUTUKSET Mikäli joukkueesta ei ole kentällä vähintään seitsemän (7) B/G 17–B/G 12 –sarjoissa, tai vähintään kuusi (6) B/G–12–B-9 –sarjoissa sekä B–8 –sarjassa vähintään neljä (4) pelaajaa 5 minuuttia määrätyn ottelun alkamisen jälkeen, eikä joukkue pysty esittämään pätevää syytä menettelyynsä, ottelu katsotaan luovutetuksi. Ottelun luovuttanut joukkue katsotaan luopuneeksi turnauksesta ja sen aikaisemmin pelatut ottelut mitätöidään. Kisatoimisto vahvistaa aina luovutukset kuultuaan tarpeellisia osapuolia.
PALKINNOT Kaikille M-8–B/G–12 –sarjoissa pelanneille jaetaan diplomit. B/G –13 sarjassa ja sitä vanhemmissa sarjoissa pelanneet joukkueet voivat hakea diplomit haluttaessa Helsinki Cup- kisatoimistosta. Loppuottelujoukkueille jaetaan mitalit ja voittajalle pokaali. Välierissä hävinneet joukkueet saavat pronssimitalit, jotka luovutetaan ko. luokan loppuottelun jälkeen. Tilatuista lisämitaleista pitää maksaa à 5 euroa/kpl. B-finaalin voittaja saa pokaalin. M-9 ja M-8 –sarjoissa saavat kaikki joukkueen pelaajat muistomitalin.
EROTUOMARIT Erotuomarit ovat Suomen Palloliiton ja muiden UEFA:n alaisten liittojen virallisesti hyväksymiä erotuomareita. M8- ja M9-sarjoissa käytetään pääsääntöisesti pelinohjaajia.
KILPAILUN JURY Kilpailutoimintaan liittyvät erimielisyydet ja vastalauseet ratkaisee järjestäjien nimeämä kolme (3) jäseninen jury. Juryn päätöksistä ei voi valittaa. 
VAKUUTUKSET Helsinki Cup ei vakuuta turnaukseen osallistuvia pelaajia tai taustahenkilöitä. Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassa oleva voimassa oleva vakuutus. Ulkomaisilla pelaajilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus tai muu vakuutus, mikä korvaa otteluissa tapahtuvat tapaturmat.

Takaisin

On hienoa olla seuraamassa oman pojan pelejä ja samalla tunnelmoida hienoa tapahtumaa, jossa on kansainvälinen tunnelma. Vuodesta toiseen odotamme Helsinki Cupin alkua koko perhe.

TAINA, HELSINKI CUP -KANNATTAJA


Tuntuu hienolta kun teini ilmoittaa pelipäivän jälkeen, että elämä on aika ihanaa.

JENNI, HELSINKICUPPILAISEN ÄITI
#helsinkicup2018 #bettertogether2018

INSTAGRAM