Helsinki Cup garanterar en perfekt turneringsupplevelse med sina topparrangemang!

Helsinki Cup arrangerades första gången redan år 1976 och under åren har den växt till Europas tredje största juniorfotbollsturnering. År 2018 var över 22 000 deltagare från 18 olika länder med i turneringen. Turneringen är menad för både tävlings- och hobbylag och det finns matcher på lagom nivå för alla. Helsinki Cup är även känt för sina högklassiga spelplaner som är i toppskick.

Helsinki Cup är en turnering med full service. På ett heltäckande sätt tar vi hand om behoven för lagen som anländer till turneringen, bl.a. gällande logi och måltider samt resor till Helsingfors och förflyttning inom staden. Helsinki Cups turneringspaket innehåller förutom logi och måltider bl.a. även Helsinki Cups guidetjänster. Med guidens hjälp är det lätt att färdas och uträtta ärenden med den praktiska kollektivtrafiken i Helsingfors. För lag som har köpt turneringspaketet är det gratis att använda kollektivtrafiken.

Under turneringen år 2015 använde man för första gången live stream-tjänsten. Helsinki Cups matcher följs live i över 40 länder under turneringen!

Finlands idrottsgala som årligen arrangeras i Finland har valt Helsinki Cup till ett av de tre bäst arrangerade idrottsevenemangen år 2015, samt föreslagit att den ska bli Årets idrottsevenemang. Årets idrottsevenemang är ett idrottsevenemang som arrangerats i Finland och vars synlighet, stil och arrangemang har lyckats exceptionellt bra som en helhet.


Följ de senaste nyheterna från Helsinki Cup i sociala medier:  icon-facebook  icon-twitter  icon-instagram  

I Sverige samarbetar vi med OLKA Sportresor. Frågor om logi och resor kan du skicka direkt till adressen niclas@olka.se.

Helsinki Cup, som är en turnering för både pojkar och flickor, spelas 8.-13.7. under sommaren 2019.

Helsinki Cup önskar er alla varmt välkomna till Helsingfors och till turneringen som redan blir den 44:e i ordningen!

Titta på videon

Anmälning »

 


Milstolpar i Helsinki Cups historia:

1992 - Helsinki Cup var ett av de officiella idrottsevenemangen som firade Finlands 75-åriga självständighet. Bland dem som följde turneringen fanns FIFA:s ordförande João Havelange samt UEFA:s ordförande Lennart Johansson.
1993 - IOK utsåg turneringen till Sport for All-evenemang.
1997 - Kulturminister Claes Andersson utsåg Helsinki Cup till den finska idrottens offentliga evenemang för tolerans i samband med den europeiska kampanjen mot rasism.
2000 - Helsinki Cup var ett av Helsingfors kulturhuvudstadsevenemang.
2014 - För första gången deltog över 1 000 lag i Helsinki Cup.
2015 - Helsinki Cup föreslogs till Årets idrottsevenemang på Finlands idrottsgala

Helsingfors är Finlands huvudstad och den internationella flygplatsen har goda flygförbindelser till många platser runt om i världen. Den kompakta metropolen är en naturnära kuststad som erbjuder de barn och ungdomar som deltar i Helsinki Cup en trevlig miljö att semestra i vid sidan om fotbollen. Staden är säker och det är lätt att ta sig från en plats till en annan.